TRC is exclusief invoerder van SOR trailers en opbouw van bakwagens voor de Benelux. SOR is een flexibel bedrijf dat reeds 50 jaar lang ervaring heeft in carrosserieopbouw. Het bedrijf innoveert constant om samen met hun klanten vooruit te gaan. Duurzaamheid staat hier centraal.

SOR laadbakken worden volledig in eigen huis gebouwd. Vloer, wanden en dak worden gebouwd volgens het nat in nat principe, en is hierdoor sterk, uitstekend geïsoleerd en licht van gewicht.

Logo SOR België

Een SOR kan geleverd worden op een eigen chassis wat ook compleet in eigen fabriek vervaardigd wordt. Hierdoor is alles perfect met elkaar afgestemd. Voor alle overige onderdelen en toeleveranciers geldt dat uitsluitend met originele A merken wordt samengewerkt.

Elke opbouw kan volledig gepersonaliseerd worden naar eigen wensen en kunnen er tal van accessoires gekozen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Logo SOR België

TRC is exclusief invoerder van SOR trailers en opbouw van bakwagens voor de Benelux. SOR is een flexibel bedrijf dat reeds 50 jaar lang ervaring heeft in carrosserieopbouw. Het bedrijf innoveert constant om samen met hun klanten vooruit te gaan. Duurzaamheid staat hier centraal.

SOR laadbakken worden volledig in eigen huis gebouwd. Vloer, wanden en dak worden gebouwd volgens het nat in nat principe, en is hierdoor sterk, uitstekend geïsoleerd en licht van gewicht.

Tevens kan een SOR geleverd worden op een eigen chassis wat ook compleet in eigen fabriek vervaardigd wordt. Hierdoor is alles perfect met elkaar afgestemd. Voor alle overige onderdelen en toeleveranciers geldt dat uitsluitend met originele A merken wordt samengewerkt. Ook kan elke opbouw volledig gepersonaliseerd worden naar eigen wensen en kunnen er tal van accessoires gekozen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bakken van SOR zullen u op lange termijn financiële voordelen bieden. Door het gebruik van nat in nat geperste polyester wanden is zowel de isolatiecoëfficiënt (K-waarde) laag als het gewicht laag.

 De uitstekende isolatiewaarde van een SOR staat garant voor minder draaiuren van de koelgroep, een lager brandstofverbruik en minder onderhoud hiervan. Minder brandstofverbuik zorgt voor een bijdrage aan een duurzaam wagenpark. 

Het gebruik van polyester zorgt verder voor een aanzienlijke gewichtsbesparing, waardoor het laadvermogen groter is en het verbruik van de truck bij het vervoeren een lege trailer laag is. Lagere kosten gepaard met hogere opbrengsten. 

Het gebruik van glasvezel maakt dat de bakken makkelijk en snel te repareren zijn bij het oplopen van schade. Dit zorgt voor een lagere vehicle down time. Bij andere merken, waarbij een ijzeren constructie gebruikt wordt, is dit niet altijd het geval. Onze interne carrosserieafdeling kan polyesterschade probleemloos herstellen.

Vervangstukken zijn indien nodig snel leverbaar door de ruime voorraad. Door onze ervaring in de sector zijn deze delen ook snel vervangen. Binnen no time is uw bakwagen of trailer dus weer aan het rijden.

Er zijn tal van accessoires toe te voegen aan de opbouw, en er zijn eindeloos veel personaliseringsmogelijkheden. Voor elk type koeltransport, waaronder vleestransport, vistransport of bloementransport, is er een gepaste oplossing. Waar andere merken stoppen gaat SOR verder.

Elk van de bakken zijn volledig aanpasbaar naar eigen wens. Niet alleen het vloertype of de kleur van de bak is aanpasbaar. De verschillende maten van de bakken kunnen bijvoorbeeld ook aangepast worden. Er kan gekozen worden voor een hogere bak, multitemp omgevingen met afmetingen naar keuze, een verlengd achterportaal, …

Er zijn verschillende types vloer te verkrijgen, gaande van varianten van polyester, tot varianten van traanplaat. Elk type vloer heeft zijn voor- en nadelen, en is specifiek voor een bepaald doeleind.

Zo is er bijvoorbeeld een type polyester vloer dat specifiek voor nachtleveringen ontwikkeld is. Met zijn geluidsdempende werking kan de vracht veel stiller uitgeladen worden. Daarnaast is er ook de robuuste, slijtvaste traanplaatvloer wanneer er pallets vervoerd worden.

Door gebruik te maken van het dubbele vloer systeem wordt er een capaciteit van 66 Europalletten gecreëerd. Hierdoor kunnen transportkosten drastisch verminderd worden. Bij SOR kan er een dubbele vloer systeem gemonteerd worden voor Europalletten of UK palletten.

De zijkanten van de bak worden verstevigd vooraleer de geleiders en de rest van de constructie gemonteerd worden voor de dubbele vloer.

De wanden van de bak kunnen opgebouwd worden naargelang het soort transport er uitgevoerd wordt. Zo zijn de wanden (en de zijkanten van het chassis) bij vleestransport extra verstevigd om de trailer stabiel te houden bij het bewegen van het hangend vlees.

Bij pallettransport wordt er aangeraden om aluminium strips te monteren op de onderkant van de zijwand, als stootrand. Ook wordt er bij zwaarder pallettransport het achterportaal verlengd en verstevigd. Dit is het eerste contactpunt, dus dit moet sterk zijn.

Hieronder een kleine demonstratie waarin we laten zien hoe snel en makkelijk de wanden in een bak van SOR te verplaatsen zijn. In no time kan er van een monotemp een multitemp bakwagen gemaakt worden.

Wil je graag meer informatie of een verdere toelichting in de vorm van een persoonlijk gesprek? Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! Bekijk alvast onze gerealiseerde projecten of de rest van ons dienstenaanbod.